O capacitate. Pe pieptul lui se odihnește Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, pentru „competența manifestată în modernizarea și eficientizarea Administrației Prezidențiale”.
Încă din copilărie a halit diplomație: „Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu, mai bine fără”.
Are farmecul lui – și când doarme face știri de pagina-ntâi.
A dat ieri un interviu, pe care l-am sorbit până la ultimul cuvânt și am descoperit cu bucurie sintagma cu care a eficientizat Administrația Prezidențială: „Sigur că noi ce putem face e să urmărim foarte atent ce se întâmplă în mediul politic, ce se întâmplă la nivel instituțional și în paralel să construim diferite scenarii și, mai ales, să evaluăm pe fiecare palier în parte consecințele pe care acest drum le va avea, în funcție sigur și de rapiditatea, să spun așa, cu care va fi parcurs”.
Și, fiindcă urmărește foarte atent, ne furnizează o informație prețioasă: românii din Regatul Unit n-au avut nici o problemă după Brexit. „A existat și o anumită tensiune la nivelul opiniei publice, post referendum în Marea Britanie. Au fost și fenomene din astea, mai degenerative, cum ar fi amenințări la adresa comunităților de străini. Slavă Cerului, noi nu am avut sau cel puțin nu avem știință la Ambasadă, nu ni s-au semnalat agresiuni la adresa unor cetățeni români, nici verbale, nici fizice”. Tradus în limbajul rețelelor de socializare – ce vedeți nu-i adevărat.
Să nu „agităm foarte mult această temă”, adică a românilor care muncesc acolo, ne sfătuiește proaspătul legat.
Cât despre linia verde telefonică, solicitată premierului de doamna co-președintă Gorghiu, diplomatului cu limbaj de fag îi sare țandăra: „O asemenea inițiativă ar putea fi oportună în momentul în care vom ști mai limpede care sunt pașii care vor fi urmați, care vor fi răspunsurile la întrebări care țin de libera circulație, de dreptul la muncă. Acum, ce să spună la telefon un eventual respondent, decât ceea ce am spus eu mai devreme, că e nevoie de calm și să nu ne agităm foarte tare în momentul de față”.
N-o mai lungesc. M-am liniștit, m-am împăcat, m-am relaxat ca după un pelerinaj la templul Borobudur.